„PLUS” motive pentru care să te muți la Constanța
Articole

„PLUS” motive pentru care să te muți la Constanța

A fi turist pe litoralul românesc este minunat. Este minunat dacă ai învățat deja să fii un Turist Liber, un turist care trece de limitele impuse de turismul în masă. Un turist care este dispus să pășească pe o potecă necunoscută doar pentru că știe că așa poate descoperi frumuseți încă ascunse. Dar ce-ar fi ca dintr-un Turist Liber să devii un Om Liber? Te întrebi cum? Ei bine, răspunsul se află în tine.

Ai stat vreodată să observi ce îți face inima să tresalte, ce îți luminează imediat ochii și ce simți că te ajută să te regăsești? Dacă atunci când ai citit aceste rânduri ți-ai imaginat imensitatea mării, atunci și tu poți fi acel Om Liber. Dacă  nu, amintește-ți mereu că marea are puterea de a lega indestructibil oamenii de ea. Omul Liber se dezbracă de hainele Turistului și are curajul de a-și vedea visul cu ochii. Visul de a locui la mare. 

panorama constanta

Da, este nevoie de curaj deoarece poate ai nenumărate motive pentru care încă nu te-ai stabilit la mare. Dar toate obstacolele se prăbușesc în fața unui om hotărât, cu un țel în minte și o dorință fierbinte în inimă. Mă gândesc că ți s-a întâmplat și ție să vizitezi un oraș și să pleci cu gândul: “Dacă ar trebui să mă mut, aici aș veni”. Ai spus asta și când te aflai la Constanța? Indiferent dacă ți-a trecut sau nu prin minte gândul de a locui la Constanța, cred că ar trebui ca și tu să descoperi cel puțin cinci dintre multele motive pentru care și eu m-aș muta din nou la mare dacă nu aș locui deja la Constanța.

De ce să te muți la mare?

Oricât de mult impresionează Constanța prin frumusețea sa naturală, încoronată de plaje late și fine, decizia de a te muta aici trebuie să se bazeze pe un echilibru dintre rațional și emoțional. Poate că partea rațională are cea mai mare pondere, deși inima este cea care dă primul impuls.

Acest articol merită citit pe îndelete, dar, dacă acum ai timp doar să arunci o privire, ți-am pregătit aici cele mai importante 3 puncte:

De ce am ales să locuiesc în Constanța?

Aș numi Constanța orașul tuturor posibilităților, dar mi-au venit acum în minte câteva lucruri care nu pot fi făcute aici. Dar tot ce îmi procură un sentiment de împlinire se regăsește în acest oraș costier. Briza marină, dansul pescărușilor la geam, răsăriturile de aur, înotul revigorant sunt doar câteva bucurii ale privilegiului de a locui la mare.

De ce îți recomand și ție să te muți aici?

Cred că deja ai prins ideea. Îți recomand să locuiești la Constanța pentru a te bucura mereu de fascinația mării și de aerul curat din jurul ei. Pentru a te dezvolta armonios pe toate planurile, inclusiv emoțional și fizic. Iar dacă am vorbit de dezvoltare, te invit la Constanța și datorită existenței unui mediu propice pentru creșterea unei afaceri. Dar și pentru a redescoperi istoria, acest oraș milenar având multe de povestit.

De ce să alegi BOREAL PLUS?

Pe scurt, pentru că este ansamblul premium de locuințe ce îți oglindește personalitatea. Este ansamblul ce pune preț pe confort, calitate și sustenabilitate. Este locul unde te vei simți acasă, în siguranță, bucurându-te de răsăritul de soare chiar de pe balconul tău. Este acel loc unde vei dori să locuiești după ce citești acest articol.

1. Fascinația irezistibilă a mării

Totuși, nu putem vorbi despre Constanța fără a vorbi despre mare. Nu este un clișeu, este o necesitate. Trebuie să ne amintim de marea de care acest oraș este legat încă de când a luat ființă. Nu putem să nu vorbim despre marea care a purtat corăbiile temerarilor milezieni care au adus pe acest mal flacăra întemeietoare. Ar fi o negare a însăși esenței locuirii de aici. De-a lungul timpului marea a însemnat viață, bani, dezvoltare sau chiar civilizație.

Dar ce înseamnă marea pentru tine? Vibrezi și tu la ideea de a admira un răsărit de soare reflectat pe mare chiar de la balconul apartamentului tău? Iubești confortul oferit de un oraș mare, dar ți-ai dori ca ferestrele să îți ofere o altă panoramă?

Panorama-Boreal-Plus-ansamblu-rezidential-Constanta-3

Sursa: BOREAL PLUS

Este momentul să stai și să te asculți pe tine. De cele mai multe ori, trăirile tale îți dezvălui ceea ce ai cu adevărat nevoie. Ai nevoie să îți începi ziua pășind desculț pe nisipul fin, în mângâierea razelor blânde de soare? Ai nevoie ca după o zi stresantă să “expiri” toate grijile și să inspiri liniștitoarea briză marină? Atunci ai nevoie de o casă în Constanța, nu doar de o vacanță aici.

Ansamblul premium de locuințe BOREAL PLUS, proiectat cu gândul la omul liber, atras de natură, mare și confort, te va face să te simți imediat acasă. Cele 18 vile spațioase cu grădină proprie și design modern reprezintă locul ideal pentru dezvoltarea armonioasă a întregii familii. Mai mult, ansamblul cuprinde și 9 blocuri de apartamente construite sustenabil, la standarde înalte de calitate, cu locuri de parcare private. Poți alege între studiouri sau apartamente cu 2 sau 3 camere. Suprafețele vitrate mari, terasele ce te invita la relaxare, finisajele atente și vederea panoramică unică își vor găsi imediat un loc în inima ta.

Sursa: BOREAL PLUS

2. Trendul ascendent al mediului de afaceri constănțean

Te-ai lăsat deja purtat cu gândul la acel răsărit admirat din fotoliul balconului tău? Dar mintea ta ce spune? Oh…mintea! Rațiunea va găsi mereu ce să spună. Iar asta este foarte bine. Chiar dacă ești o persoană care se lasă ghidată de emoții, decizia de a-ți achiziționa o casă înseamnă total altceva decât a rezerva o săptămâna all-inclusive pe litoral.

Dar știai că economia județului Constanța este una dintre cele mai puternice din România? Județul Constanța concentrează cea mai mare pondere a întreprinderilor active în domeniul construcțiilor, raportat la regiunea de S-E. Mai mult, județul Constanța deține 45,88% din totalul firmelor din sectorul comerț ale regiunii. Mediul de afaceri constănțean este pe un trend ascendent, iar numărul de întreprinderi inovatoare depășește nivelul național. Să mai menționăm și că județul Constanța deține primul loc din regiune la numărul de turiști români și străini?

Dacă a-ți deschide sau a-ți extinde o afacere face parte din planurile tale imediate, atunci Constanța este ținta ta. În acest sens, în BOREAL PLUS sunt prevăzute și spații office, pentru cei care preferă să își desfășoare activitățile într-un areal mai restrâns. În orice caz, centrul orașului se află la doar 15 minute de mers cu mașina. Iar mediul de afaceri activ va constitui un factor accelerator pentru afacarea ta. Așadar, ai totul la îndemână pentru a te dezvolta profesional și pentru a-ți iniția sau crește afacerea.

3. Istorie milenară pe m²

Pare că am ajuns la un echibru perfect între inimă și minte, nu? Acum este momentul ca inima să debalanseze echilibrul tocmai creat, în favoarea ei. Poate pentru că întotdeauna inima vrea să aibă câștig de cauză. Și poate că va avea, de ce nu? Gândul de la imensitatea mării îți zboară acum la istoria acestui oraș. Nu trebuie să fii pasionat de istorie pentru a te lăsa impresionat de trecutul extraordinar al urbei tomitane.

Constanța păstrează în sevele ei fascinația curajoșilor marinari greci care, cu 2700 de ani în urmă, au luat aici totul de la capăt. Să locuiești într-unul dintre cele mai vechi orașe de pe teritoriul României nu este puțin lucru. Urmele lăsate de trecutul glorios al orașului roman te umplu de uimire. Frumoasa Piață Ovidiu este precum o invitație în trecutul acestui oraș. Și, trebuie să recunoaștem, să ai un centru vechi unde să te poți deconecta de tot ce înseamnă prezent este un mare avantaj.

panorama piata ovidiu

Dar să nu uităm nici că la Constanța te afli într-un adevărat creuzet de civilizații, amprenta orientală de secole fiind adânc impregnată în devenirea sa ulterioară.

A locui într-un oraș ce se distinge prin conviețuirea pașnică a atâtor grupuri etnice este o lecție de viață pe care merită să ți-o oferi. Plimbările prin centrul vechi al orașului, ce încă emană parfumul vremurilor de altădată, te pot atrage către acest oraș cu rădăcini antice.

4. Pune preț pe aerul pe care îl respiri

Poate că îți place istoria, dar te gândești că acesta niciodată nu ar fi un motiv pentru a te muta într-un oraș. Asta înseamnă că ești o persoană mai pragmatică, ceea ce este perfect în regulă. Poate că după ce vei sta o vreme la Constanța, vei deveni mai visător, așa ca mine. Dar nu este obligatoriu. Așadar, ce alt factor mai poți pune în balanță pentru a face din nou echilibru? Este vorba despre o chestiune esențială în alegerea orașului unde vom locui. Ce anume? Calitatea aerului!

Da, conștient sau nu, majoritatea dintre noi luăm acest factor în considerare. Efectele poluării asupra sănătății nu pot fi neglijate și niciun părinte nu ar vrea să își crească copiii într-un mediu poluat. Dar care este situația în Constanța? Ei bine, conform statisticilor, Constanța este unul dintre orașele cel mai puțin poluate din țară. De fapt, în 2018, cel mai curat aer a fost înregistrat aici. Nu este nici surprinzător, dacă ne gândim la mișcările accentuate ale aerului și briza marină care risipesc particulele poluante. În plus, nivelul scăzut de factori poluanți industriali face din Constanța orașul unde poți respira cel mai curat aer din țară.

În acest sens, locuințele din BOREAL PLUS beneficiază de un amplasament extraordinar. Aflându-se în extremitatea nordică a orașului și în apropierea lacului Siutghiol și a Mării Negre, ansamblul este cu adevărat privilegiat. Mai mult, cele 1.2 ha de spații verzi amenajate contribuie și mai mult la purificarea aerului și îmbunătățirea calității vieții.

Sursa: BOREAL PLUS

De fapt, BOREAL PLUS a primit titlul Residential Development Romania, fiind premiat de către International Property Award. Această distincție deosebită îți oferă garanția unui proiect ce va rezulta într-un ansamblu rezidențial de top. Mai mult, BOREAL PLUS are obiectivul de a primi Certificarea BREEAM, ce garantază eficiența energetică ridicată. Confortul, dar și sustenabilitatea sunt caracteristicile cheie ale ansamblului BOREAL PLUS.

5. Orașul unde marea înseamnă terapie

A locui la Constanța poate însemna enorm pentru sănătatea ta fizică și emoțională. Locul unde trăiești are un mare impact asupra dezvoltării tale. Poate că și în orașul unde locuiești acum ai facilități de înot, dar cât de mult te atrag? Însă cum ar fi să ai posibilitatea de a înota în mijlocul valurilor, sub mângâierea razelor soarelui și simțind nisipul fin sub tălpi? Aceasta este mai mult decât terapie.

De fapt, știai că înotul întărește sistemul cardio-vascular și scade tensiunea arterială? Te-ai gândit și că înotul te poate ajuta să îți corectezi postura și să ameliorezi durerile de spate? Din BOREAL PLUS faci doar 15 minute până în Mamaia. Urmează doar să te arunci în valuri și să te relaxezi. Iar dacă sportul este deja parte importantă din viața ta, atunci terenul de sport din BOREAL PLUS va fi locul unde te vei umple de energie. Iar locul de joacă pregătit special pentru cei mici contribuie la dezvoltarea armonioasă a întregii familii. 

Din câte ți-ai dat seama, BOREAL PLUS poate fi considerat în sine un oraș al viitorului. Existența spațiilor comerciale din cartier, chiar a unui magazin Kaufland în imediata apropiere, te ajută să îți valorifici la maxim cea mai importantă resursă, timpul! Mai mult, stai liniștit la gândul că în cartier ai la dispoziție o grădiniță unde să îți știi copiii în siguranță. De fapt, chiar siguranța ta și a familiei tale este o prioritate, accesul în cartier fiind securizat. 

Sursa: BOREAL PLUS

Este normal ca încă să stai pe gânduri, de aceea m-am gândit să îți ofer un al 6-lea motiv BONUS pentru care să incluzi achiziționarea unei locuințe la Constanța în planurile tale pentru viitorul apropiat. Spun viitor apropiat pentru că încă de pe acum poți beneficia de prețurile de lansare ale locuințelor din BOREAL PLUS.

6. Învață să trăiești în armonie cu tine, cu ceilalți și cu natura

Cine locuiește la Constanța învață să fie mai romantic, mai conectat cu natura și cu cei din jurul său. Te-ai gândit vreodată cât de mult unește doi oameni un răsărit de soare, privit de pe plajă îmbrățișați? Câte răsărituri de acest fel ai prins până acum? Dar câte ai putea admira de acum înainte dacă ai locui la Constanța?

Te las cu acest gând.

Naomi Vedinas

Naomi Vedinas

Am reunit aici, sub forma "Turistului Liber", pasiunea mea pentru povestile trecutului, aprecierea pentru obiceiurile locale si placerea de a calatori. Sunt Naomi si te invit sa experimentezi un altfel de turism, un turism liber, bazat pe cunoastere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *