obiective turistice bucuresti
Bucuresti
0 Reviews

10 obiective turistice București pe care să le vezi

Când vine vorba de obiective turistice București, chiar trebuie să îți faci un plan foarte bun de vizitare. Aceasta deoarece orașul este împânzit de atracții istorice, culturale, artistice sau naturale care te vor face să îți dorești să îl descoperi mai bine.

București, capitala Principatelor Unite încă din 1859, “Micul Paris“, poartă amprenta transformărilor umane și urbanistice din ultimele veacuri.

Ca turist în București, vei fi fascinat să te plimbi prin centrul vechi, să faci un tur pe Calea Victoriei, să vizitezi Muzeul de Istorie sau să admiri Cișmigiul.

Vezi mai jos care sunt cele mai frumoase obiective turistice București pe care să le pui pe lista ta!

Care sunt cele mai frumoase obiective turistice București?

Printre cele mai frumoase obiective turistice București se numără casele și palatele de pe Calea Victoriei, pasajul Macca-Villacrosse, Hanu lui Manuc, parcul Cișmigiu, Hotelul Marmorosch Blank și Caru cu Bere.

Top 3 locuri de vizitat din București mai puțin știute

Printre top 3 locuri din București mai puțin știute se numără Muzeul Micul Paris, Pasajul Victoria și Muzeul Vârstelor.

Unde se mănâncă bine în București?

Se mănâncă bine în București la restaurant Namaste, cu specific indian și la restaurant Qez, în centrul vechi.

Top 10 obiective turistice București pe care trebuie să le vezi în 2025

Orașul București, fiind încă destul de contrastant, poate fie să îți placă foarte mult, fie să te lase cu un gust amar.

Trecut prin diverse faze istorice, de la domnitori, boieri, fanarioți, monarhie sau chiar comunism, orașul a păstrat amprenta ireversibilă a tuturor.

De aceea, pe străzile capitalei vei resimți parfum de epocă amestecat cu modernism. Este acea atmosferă specifică unui oraș aflat la răsântia dintre Orient și Occident, est și vest.

Așadar, hai cu noi în această incursiune cele mai interesante locuri de vizitat din București!

1. Calea Victoriei – Nr.1 în top obiective turistice București

pasajul victoria bucuresti

Topul celor mai frumoase obiective turistice București nu poate începe altfel, decât cu cea mai frumoasă stradă a orașului, Calea Victoriei.

Calea Victoriei, artera ce străbate centrul vechi, este în sine un obiectiv turistic.

Cea mai veche stradă a Bucureștiului, construită cu mai bine de 300 de ani în urmă, te așteaptă să îi descoperi clădirile ce spun povești seculare.

O plimbare pe Calea Victoriei te poartă înapoi în timp, în perioada Belle Epoque, când orașul forfota de viață, prăvălii și cafenele de lux.

Iată doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le vei descoperi pe Calea Victoriei:

Obiective turistice București – Calea Victoriei

  • Muzeul Național de Istorie a României – Muzeul este găzduit de o clădire inaugurată în 1900. Aici a funcționat Poșta Centrală până în anul 1970. Din 1972, este Muzeul de Istorie. Aici poți vedea Tezaurul României, o copie a Columnei lui Traian în mărime naturală și alte obiecte valoroase.
  • Palatul CEC – Casa de Depuneri, Consemnațiuni și Economie se află chiar lângă Muzeul Național de Istorie. A fost construită în aceeași perioadă cu acesta. Intrarea este bogat ornamentată, cu o cupolă impresionantă. În prezent aparține CEC Bank și nu poate fi vizitată în interior.
  • Casa Capșa – Vis-a-vis de Cercul Militar Național se află vestita cafenea și cofetărie – Casa Capșa. A fost ridicată încă din 1848 și îndulcește și azi vizitatorii cu cele mai fine deserturi.
  • Palatul Telefoanelor – Clădirea construită în stilul sky-scraperelor americane nu are cum să nu îți ia ochii. Cu o înălțime de 52 de metri, Palatul Telefoanelor este prima clădire înată cu schelet metalic din România.
  • Biserica Crețulescu – Printre toate aceste clădiri ale secolului trecut, se află și Biserica Crețulescu, ridicată între 1720 – 1722. Cel care o ridică este marele logofăt Iordache Crețulescu, ginerele lui Constantin Brâncoveanu.
  • Palatul Regal – Palatul Regal găzduieștie Muzeul de Artă al României. Casa Golescu, unde a locuit chiar Alexandru Ioan Cuza, a devenit din 1866 reședința regală a lui Carol I. Noul palat a fost finalizat în 1937.
  • Ateneul Român – Ateneul a fost ridicat prin subscripție publică între 1886 – 1888. Sala de concerte are aproximativ 800 de locuri și este una dintre cele mai elegante din Europa.
  • Palatul Cantacuzino – Acest palat este unul dintre cele 3 ridicate de către Gh. Grigore Cantacuzino. Istoria palatului s-a legat și de compozitorul George Enescu, acesta căsătorindu-se cu văduva fiului Nababului, Maruca. În prezent este Muzeul Muzicii, închis pentru restaurare.
  • Casa Filipescu Cesianu – Casa este o frumoasă reședință aristocratică ridicată la finalul secolului XIX. În prezent, găzduiește expoziția Muzeul Vârstelor.

Acestea sunt doar 10 dintre cele 24 de obiective turistice pe care le poți vedea pe Calea Victoriei.

Tur ghidat București – Descoperă Calea Victoriei

tur ghidat bucuresti

Am pregătit pentru tine un tur ghidat în București, pe care îl poți face doar cu telefonul.

Include 24 de obiective turistice de pe Calea Victoriei, pe care le poți descoperi ca și când ar fi ghidul lângă tine.

Tot ce trebuie să faci este să dai play și să te lași inspirat de poveștile Bucureștiului de odinioară.

Accesul este nelimitat. Poți accesa oricând turul în contul tău.

2. Palatul Parlamentului București

palatul parlamentului bucuresti

Palatul Parlamentului, sau Casa Poporului, uimește prin proporțiile sale megalomanice. Nici nu știi ce să simți privind acest mastodont reprezentativ unui regim atât de blamat.

Totuși, Casa Poporului rămâne unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din București.

Construcția efectivă a început în 1980, iar la Revoluție clădirea era în mare parte finalizată.

Știai că prin dimensiunile sale Casa Poporului a intrat în Cartea Recordurilor pentru mai multe categorii?

👉Este cea mai grea clădire din lume, cu 1 milion metri cubi de marmură.

👉Este a doua cea mai mare “Clădire Administrativă” din lume, după Pentagon.

👉Din punct de vedere al volumului se află pe locul 3 în lume.

Mai mult, clădirea are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane, cu peste 1000 de încăperi.

Turul de vizitare include aproximativ 10 săli administrative, prin care vei trece împreună cu ghidul. Chiar îți recomandăm un astfel de tur ghidat. Vei rămâne impresionat de fastul aparent pe care îl afișau conducătorii totalitariși. Dar atenție, turul trebuie rezervat din timp pe site-ul insitituției. Altfel, cel mai probabil nu vei prinde locuri.

3. Muzeul Național Cotroceni

Palatul Cotroceni trebuie să se regăsească pe lista ta de obiective turistice București.

Este un loc cu o istorie aparte, scrisă de mai bine de 300 de ani.

Pe acest loc, între 1679 – 1681, domnitorul Șerban Cantacuzino a întemeiat o mănăstire și un palat domnesc. În perioada domniei lui Barbu Dimitrie Ştirbei (1849 – 1853, 1854 – 1856), palatul este modernizat și devine reședință de vară.

Noul palat a fost construit între 1893 – 1895 de către statul român pentru prinţul moştenitor Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen. În 1918 aici a fost semnat, cu Puterile Centrale, Tratatul de București.

Decorul palatului a fost puternic influențat de Regina Maria, care a contribuit la modernizarea acestuia.

După cutremurul din 1977, s-a construit o aripă nouă care găzduiește acum sediul Administrației Prezidențiale a României. În zona veche a palatului a fost înființat în 2001 Muzeul Național Cotroceni.

Pentru informații despre tururile de vizitare, vezi site-ul oficial.

4. Muzeul Satului București

Pe malul lacului Herăstrău, în mijlocul Bucureștiului, se află muzeul care te purta prin istoria culturală a țării noastre.

În Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vei admira construcții specifice diverselor zone etnologice din țară, unele cu o vechime de peste 300 de ani.

Muzeul satului cuprinde gospodării, biserici și troițe, construcții pastorale, construcții comunitare sau instalații de tehnică populară.

Este minunat să te plimbi printre gospodării vechi, urme ale unor civilizații apuse, dar deosebit de frumoase în simplitatea lor. Aici ai ocazia să afli mai multe despre ce însemna o stână din Mărginimea Sebeșului sau un han din secolul XIX.

Mai mult, tot aici poți vedea cum funcționa moara de vânt, piua de haine și vâltoarea, teascul de vin sau teascul de stors ceara.

Află mai multe pe site-ul muzeului.

5. Grădina Botanică București

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București se află în imediata apropiere a Palatului Cotroceni. Acoperă o suprafață de 18,2 ha și aici poți admira peste 10.000 de specii de plante.

Indiferent de anotimp, o plimbare prin Grădina Botanică din București este o încântare. Aici poți admira plante rare, plante mediteraneene, rosariumul sau insula și flora Dobrogei. În centrul Grădinii se află un lac de 9.000 m² și o insulă, unde sunt cultivate plante iubitoare de apă.

Program de vizitare:

16 martie – 15 octombrie – Preț bilet = 10 lei

Orele 8.00 – 20.00

16 octombrie  – 15 martie – Preț bilet = 5 lei

Orele 9.00 – 15.30

6. Fântânile din Piața Unirii – printre cele mai vizitate obiective turistice București

fantani piata unirii bucuresti

Fântânile urbane din Piața Unirii sunt un adevărat spectacol de lumini și muzică. În fiecare seară de vineri, sâmbătă și duminică, între lunile mai-octombrie, au loc spectacole de simfonie a apei.

De obicei, spectacolul de muzică, apă și lumină începe în jurul orei 21:30. Fântânile din Piața Unirii au fost renovate complet în 2018, devenind primele din Europa cu echipament de ultimă generație. Spectacolul durează aproximativ 45 de minute și accesul este gratuit.

7. Casa Ceaușescu sau Palatul Primăverii

Palatul Primăverii afost construit ca reședință de protocol între 1964-1965 de către Gheorghe Gheorghiu Dej. Acesta a fost extins de către Nicolae Ceaușescu între 1970-1972 și a devenit locuința cuplului prezidențial.

Palatul emana opulența pe care soții Ceaușescu doreau să o arate. De aceea, aici au fost invitați lideri străini precum Charles de Gaulle (1968), Richard Nixon (1969) sau Fidel Castro (1972).

În prezent, palatul găzduiește un muzeu ce se poate vizita în cadrul programului: marți – duminică, orele 10:00 – 17:00.

8. Centrul vechi din București – În top obiective turistice București

pasajul macca villacrosse

Centrul vechi din București reprezintă acel spațiu efervescent ce poartă poveștile orașului de odinioară. Este locul unde străzile freamătă de viață, localurile te îmbie la o terasă și magazinele de suveniruri te ademenesc cu oferte de nerefuzat.

Strada Lipscani, Pasajul Macca – Villacrose, Marmorosch Hotel, Caru cu Bere sau Clădirea BNR sunt doar câteva dintre frumoasele obiective turistice pe care să le vezi în centrul vechi din București. Rezervă-ți cel puțin 2 ore pentru a explora străzile cu parfum de Belle Epoque!

9. Vechea Curte Domnească și Biserica Curtea Domnească

Curtea Veche este prima curte domnească din București. Era formată din Palatul Voievodal, Biserica Buna Vestire (Curtea Veche), Case, Cancelarii, grajduri și grădini. Curtea Domnească a fost construită pe locul unde Mircea cel Bătrân construise o cetate între 1386 – 1418.

Aceasta a devenit nefuncțională după incendiul din 1718. Mai apoi, s-a construit Curtea Nouă. Ruinele Palatului Voievodal au devenit sit arheologic protejat, fiind amenajat și un muzeu, Muzeul Curtea Veche.

10. Hanul lui Manuc – Mai mult decât un obiectiv turistic din București

Hanul lui Manuc reprezintă legătura cu orașul de altădată. Este mărturia Bucureștiului de acum 2 veacuri, în care hanurile împânzeau fiecare mahala. Manuc Bei, intermediar între armata rusă și cea turcă, ține negocierile de pace din 1812 chiar în hanul său.

De-a lungul zecilor de ani, hanul are rol de hotel, sală de teatru, restaurant și sală de baluri mascate. În prezent, aici poți savura o masă gustoasă la restaurantul Hanul lui Manuc, exact ca pe vremuri.

Parcuri București pe care să le vezi

Pune pe lista ta de obiective turistice București și câteva parcuri deosebite din oraș. După ce faci un tur al centrului vechi sau vizitezi un muzeu, alege să te relaxezi într-unul dintre parcurile capitalei.

Parcul Cișmigiu

Parcul Cișmigiu este cea mai veche grădină publică din București. Se află foarte aproape de centrul vechi. Stilul în care este amenajat amintește de parcurile engleze. În interiorul său se află un lac, pe care încă din 1883 se organizau concursuri pe gheață.

Aici poți să te plimbi alene, să admiri busturi ale unor mari scriitori români sau alte monumente diverse.

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)

Parcul IOR este al doilea cel ai mare parc din București. Se află în cartierul Titan și a fost amenajat între 1963-1964. Parcul IOR a fost amenajat în jurul singurului lac natural din București, lacul Titan.

Pe lac există și câteva insulițe, ce pot fi vizitate: Insula Pensionarilor, Insula Rațelor Insula Pescarilor, Insula Artelor și Insula Cățeilor. Vara, vizitatorii se pot plimba pe lac cu vaporașul și bărcile.

Parcul Herăstrău (Parcul Regele Mihai I)

Parcul Herăstrău este cel mai întins parc din București, ocupând o suprafață de circa 110 ha. Și acest parc este amenajat în jurul unui lac, lacul Herăstrău. Aleea ce înconjoară lacul are peste 5 km lungime.

Parcul Herăstrău freamătă de viață indiferent de anotimp. Aici există un teatru de vară, pavilione de expoziții, cluburi nautice și de sport, restaurante și multe alte activități de agrement.

Cazare București – Recomandări de cazări deosebite

Pentru a vedea toate acele obiective turistice București pe care ți le dorești, cel mai probabil ai nevoie să petreci aici câteva zile. Cazarea influențează mult atmosfera întregii vacanțe, de aceea trebuie să o alegi bine.

Vezi mai jos recomandările noastre de cazare București, unde cu siguranță te vei simți bine și îți vei dori să revii!

New Era Hotel Old Town

New Era Hotel Old Town este un hotel de 4* aflat chiar în inima centrului vechi al Bucureștiului. Locația este ideală și, deși se află în buricul târgului, camerele sunt foarte bine antifonate. Un mare plus este și parcarea gratuită oferită în cadrul Unirea Shopping Center.

Rembrandt Hotel

Rembrandt Hotel se afla tot in centrul vechi din Bucuresti, foarte aproape de strada Lipscani. Este un hotel intim si elegant, cu preturi foarte bune pentru centrul vechi, si mic dejun inclus. Vederea de la balcon spre bijuteriile arhitecturale din centrul vechi este minunata!

Restaurante București unde mănânci bine

Am ajuns și la capitolul restaurante București, o secțiune importantă a articolului nostru. Orice vacanță se condimentează cu mâncăruri bune, de aceea trebuie să alegi cu grijă restaurantul unde vei mânca.

Vezi mai jos recomandările noastre de restaurante bune București, unde am mâncat și ne-a plăcut.

Restaurant indian Namaste

restaurant indian bucuresti - namaste

Restaurantul indian Namaste din București este locul unde deguști Indian prin toate simțurile. Aici am savurat cele mai bune preparate indiene ever. De la Kaju Curry la Butter Chicken sau Shrimp Masala, totul este curcubeu pe cerul gurii. Unde mai pui că locația este și aproape de centrul vechi.

Vezi meniu restaurant Namaste!

Restaurantul QEZ

restaurant qez bucuresti

Restaurantul QEZ se află în centrul vechi, dar departe de agitația și forfota de pe Lipscani. Noi apreciem restaurantele intime, cu bun-gust și personalitate. Iar restaurantul QEZ este unul dintre ele.

Îl găsești la ieșire din pasajul Macca-Villacrosse, pe strada Eugeniu Carada.

Preparatele sunt gătite atent, cu grijă la detalii. Sigur vom mai reveni.

Vezi locația!

Tu ce obiective turistice București ai vizitat?

Scrie-ne în comentarii experiența ta!

Naomi Vedinas

Naomi Vedinas

Am reunit aici, sub forma "Turistului Liber", pasiunea mea pentru povestile trecutului, aprecierea pentru obiceiurile locale si placerea de a calatori. Sunt Naomi si te invit sa experimentezi un altfel de turism, un turism liber, bazat pe cunoastere.

Ofera o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Crează-ți un cont!

Bucura-te de beneficii!

Afișați politica de confidențialitate
Afișați termenii

TuristulLiber.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.