obiective turistice busteni
Judetul Prahova
0 Reviews

Bușteni – Obiective turistice, drumeții și pârtie

Curios să vezi ce obiective turistice Bușteni poți vizita?

Adevărul este că întrega Vale a Prahovei este un loc deosebit ce merită explorat, indiferent de anotimp.

De la frumusețea castelului Peleș din Sinaia, la pitorescul orașului Azuga sau la impresionanta pârtie Kalinderu, Valea Prahovei abundă în locuri de vizitat și lucruri de făcut.

Dar și localitatea Bușteni poate fi o surpriză extraordinară, mai ales dacă ai un weekend la dispoziție pentru a descoperi zona.

obiective turistice busteni, valea prahovei

Vezi mai jos care sunt cele mai frumoase obiective turistice Bușteni pe care să le pui pe lista ta!

Nu uita să salvezi articolul la Favorite, în contul tău, pentru a-l avea mereu la îndemână!

Obiective turistice Bușteni pe care trebuie să le vezi

Cuprins:

Transformă weekend-ul tău în Bușteni într-o adevărată experiență turistică.

Chiar și dacă ai venit doar pentru relaxare în inima naturii, probabil că tot ești tentat să descoperi ce poți vizita în Bușteni.

Pe lângă frumusețea crestelor Bucegilor, poți vizita castele, muzee, statui sau cascade.

Aici sunt unele dintre obiectivele turistice din Bușteni care ne-au impresionat!

Castelul Cantacuzino din Bușteni

palatul cantacuzino busteni leagan

Castelul Cantacuzino este, pentru noi, cel mai frumos obiectiv turistic din Bușteni. Datorită valorii sale istorice și arhitecturale, impresionează și te lasă cu amintiri de neșters.

A fost ridicat în anul 1911, la dorința lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, unul dintre cei mai bogați oameni la acea vreme. Tot el își construise și un impresionant palat pe Calea Victoriei, în inima capitalei.

Castelul este construit în stil neoromânesc și este înconjurat de un parc cu alei, statui și grădini. Priveliștea de pe terasa castelului este impresionantă.

Poți face un tur ghidat al castelului, dar și să savurezi un prânz delicios la restaurantul castelului.

Program vizitare castel 2024:

LUNI – JOI 10.00 – 19.00

VINERI – DUMINICĂ 10.00 – 20.00

Preț vizită completă castel – 75 Ron/ adult.

Muzeul memorial “Cezar Petrescu”

În Bușteni ai ocazia de a vizita casa memorială a scriitorului Cezar Petrescu.

Fă-ți puțin timp și descoperă casa în care a locuit, începând cu anul 1937 , autorul vestitei cărți pentru copii – Fram, ursul polar.

Casa este foarte bine conservată, păstrând elemente autentice de mobilier, ceramică, tablouri, cărți sau ziare. Mai mult, în interiorul casei vei putea admire opere ale sculptorului Oscar Han sau ale pictorului Demian, prieteni buni ai scriitorului.

Muzeul impersionează și prin biblioteca ce găzduiește peste 1700 de volume, majoritatea în limba franceză. Vei putea vedea și camera de lucru a scriitorului, precum și multe dintre obiectele sale personale.

Program vizitare:

Marţi – duminică: 9:00 – 17:00

Luni: Inchis

Telefon: 0244.321.080

Crucea de pe Caraiman

Crucea de pe Caraiman este un monument al eroilor ridicat în amintirea celor căzuți în Primul Război Mondial, originari din Valea Prahovei.

A fost ridicată între 1924-1928, din metal, la o altitudine de 2291 metri. Monumentul are o înălțime de 39,3 metri și este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Bușteni.

Cel mai probabil, fierul folosit la construcția acesteia a fost reciclat din rămășițele de după marea conflagrație.

De aici, poți admira o panoramă superbă asupra orașului Bușteni, dar și asupra întregii Văi a Prahovei.

Cum ajungi la Crucea de pe Caraiman?

Aici poți ajunge cu telecabina din Bușteni, pe traseul Bușteni-Babele. Cobori la Cabana Babele, iar de acolo mergi pe traseul marcat până la Crucea Eroilor. Traseul pe jos este de o oră și jumătate.

Monumentul “Ultima grenadă”

La fel ca și Crucea de pe Caraiman, acest monument amintește de cei căzuți în Primul Război Mondial.

Amplasat în centrul orașului Bușteni, monumentul îl reprezintă pe caporalul Constantin Mușat, ucis în luptele de la Oituz, în 1917.

Acesta, deși avea mâna stângă amputată din cauza unui accident de pe câmpul de luptă, alege să rămână pe front, ca și grenadier.

În amintirea sa, dar și a multor altora ca el, a fost ridicat în 1928 acel monument din piatră și bronz.

Obiective turistice Bușteni oferite de natură

Descoperă mai jos care sunt acele obiective turistice Bușteni oferite de cadrul natural deosebit, precum cascade, peșteri, Sfinxul sau Babele.

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi este o formațiune de conglomerate ce a luat, în timp, forma unui sfinx.

Se află la 2206 metri altitudine, în Munții Bucegi, și are o înălțime de 8 metri și o lățime de 12 metri.

Cu siguranță ai auzit multe de Sfinxul din Bucegi, dar poate nu știai că cea mai ușoară cale de acces este cu telecabina Bușteni – Babele. Deoarece este poziționat pe platoul Bucegi, traseul până la el de la Cabana Babele este relativ ușor.

Având în vedere asemănarea formațiunii geologice cu un sfinx, au luat naștere numeroase legende și povești despre acest loc. Una dintre legende spune că acesta ar fi fost venerat drept zeu de către vechii daci. Iar o altă legendă spune că, de fapt, Sfinxul este o creatură vie care veghează zona, și își poate schimba forma sau poziția.

Denumit originar Babele din Caraiman, denumirea de Sfinx a primit-o abia în 1935, de către o revistă de profil științific. Dacă nu ai fost încă aici, trebuie să pui neapărat acest loc pe lista ta, poate pentru vara 2024.

Babele din Bucegi

Babele din Bucegi reprezintă niște formațiuni stâncoase sub formă de ciuperci de piatră.

Acestea se află în apropierea Sfinxului, la o altitudine de 2292 de metri.

Accesul aici se face tot cu ajutorul telecabinei Bușteni – Cabana Babele. Vei vedea Bebele din Bucegi chiar în imediata apropiere a cabanei. Nu este necesar să faci niciun traseu pe jos.

Babele s-au format prin eroziunea produsă de vânt și alți factori climatici asupra conglomeratelor.

Ca și despre Sfinx, și despre Babele s-au spus multe povești și legende. Au fost chiar numite Altarele ciclopice din Caraiman, închinate Cerului și Pământului. Dar cea mai cunoscută legendată legată de acest loc este cea a Babei Dochia, cu ale ei 9 cojoace.

În orice caz, pune pe lista ta vizitarea Babelor, a Sfinxului și a Crucii de pe Caraiman, deoarece toate sunt în aceeași zonă.

Dacă este vară iar timpul și condiția fizică îți permite, poți face chiar și o drumeție de o zi pe jos din Bușteni spre Babele și Sfinx.

Rezervația naturală Abruptul prahovean (Bucegi)

Abruptul prahovean Bucegi este o arie protejată de interes național din zona Bușteni – Sinaia. Aceasta este inclusă în Parcul Natural Bucegi și se întinde pe aproximativ 3500 ha.

Aici ai ocazia să admiri numeroase forme de relief și formațiuni geologice specifice Carpaților Meridionali. Vei vedea stâncării, creste, văi glaciare, abrupturi calcaroase sau peșteri.

Zona este foarte bine împădurită, în special cu specii de conifere. Dar poți admira și specii de fag, păduri în amestec sau pajiști montane.

Este un loc preferat de capra neagră, căprioara sau mistrețul.

Și tot aici poți vedea specii de flori și plante protejate la nivel național, precum floarea de colț sau argințica.

Cascada Urlătoarea – Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice Bușteni

Cascada Urlătoarea se afla în apropierea orașului Bușteni, la o altitudine de doar 1055 metri.

Este una dintre cele mai impresionante cascade din țară, prin debit, dar și prin cădere.

Aceasta este formată de către pârâul Urlătoarea într-un cadru natural deosebit.

Traseul până la cascada Urlătoarea este unul dintre cele mai ușoare pe care le poți face în Bucegi. Durează aproximativ 2 ore dus-întors, pe o distanță totală de 4 km.

Ca să ajungi aici, mergi pe traseul care începe la 2 km de gara Bușteni, în locul de unde pornesc și traseele mai lungi către Jepii Mari și Jepii Mici. Te poți ghida după marcajele cruce albastră și triunghi albastru de pe stâlpii de electricitate pentru a ajunge în punctul de început al traseului. De acolo vei urma traseul marcat cu punct roșu.

Traseul este ușor, potecile sunt late și este practicabil tot timpul anului. Ai nevoie doar de încălțăminte bună de drumeție.

Odată ajuns la cascadă, bucură-te de frumusețea și maiestuozitatea naturii.

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței mai este cunoscută și drept Peștera Schitului sau Peștera Ialomicioarei. Deși nu se află propriu-zis pe teritoriul Bușteniului, poți ajunge aici cu telecabina din Bușteni, pe traseul Babele – Peștera.

Peștera Ialomiței este una dintre cele mai impresionante din România și se află pe Muntele Bătrâna, la o altitudine de aproximativ 1600 de metri.

Are o lungime de aproximativ 480 de metri, dintre care 400 sunt accesibili turiștilor. Este străbătută de un pârâu și prezintă atât galerii, cât și săli. La intrare în peșteră se află Mănăstirea Ialomiței, ridicată în secolul XVI.

Sălile peșterii sunu lungi și înalte, cu formațiuni deosebite de stalactite și stalagmite. Peștera este bine amenajată pentru a fi explorată turistic.

Peștera poate fi vizitată zilnic, între orele 8.00-17.00, iarna și 8.00-19.00, vara.

Activități Bușteni pentru sezonul de iarnă

Iată ce poți face iarna la Bușteni, dacă îți dorești o vacanță activă! ⬇️

Pârtie Bușteni – Domeniul schiabil Kalinderu

Domeniul schiabil Kalinderu se află la poalele Caraimanului și este preferat de schiorii începători, datorită pârtiilor ușoare.

Aici vei regăsi doar 2 pârtii de schi – Kalinderu 1 și Kalinderu 2, precum și o pârtie pentru sanie.

Lungimea pârtiei este de 1390 de metri și este dotată cu tunuri de zăpadă, nocturnă și un telescaun.

Pârtia din Bușteni are atât zone ușoare, de platou, cât și zone mai abrupte, de dificultate medie.

Trebuie să reții că această pârtie este ideală dacă ești la început de drum în ale schiatului sau practici snowboard de puțin timp.

Domeniul schiabil Kalinderu din Bușteni este în special preferat de cei care iubesc sania sau își doresc o zi mai relaxantă pe pârtie.

Fun Park Kalinderu – Parc de distracții Bușteni

Fun Park Kalinderu este unul dintre acele obiective turistice Bușteni de neratat fie că ești cu copiii sau nu.

Parcul de distracții este deschis tot timpul anului și îți oferă posibilitatea să îți petreci vacanța la Bușteni experimentând și puțină adrenalină.

Aici te așteaptă o pistă de sanie-tobogan, o pârtie de tubing, o pârtie de schi pe suprafață artificială, tiroliană și multe altele.

Pista de bob (sanie-tobogan) oferă o activitate foarte plăcută pentru familii, copiii fiind foarte încântați de experiență. Lungimea este de 500 metri și sunt 36 de sănii disponibile. Copiii mai mici de 5 ani trebuie să fie însoțiți, iar cei mai mari se pot bucura singuri de distracție.

Dintre toate aceste obiective turistice Bușteni, tu ce ai vrea să vizitezi?

Scrie-ne în comentarii!

Naomi Vedinas

Naomi Vedinas

Am reunit aici, sub forma "Turistului Liber", pasiunea mea pentru povestile trecutului, aprecierea pentru obiceiurile locale si placerea de a calatori. Sunt Naomi si te invit sa experimentezi un altfel de turism, un turism liber, bazat pe cunoastere.

Ofera o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Crează-ți un cont!

Bucura-te de beneficii!

Afișați politica de confidențialitate
Afișați termenii

TuristulLiber.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.